Etusivu Tuotteet Hinnasto Tilaus HuiviTori Yritys Kuvagalleria

 

 

 

Matkallaan Tyynen Valtameren halki kohti kaukomaita Vidylia saapui vanhaan purjelaivasatamaan. Matka oli ollut pitkä, säät arvaamattomia ja myrskyävällä merellä Vidylian hartiahuivikin oli lentänyt taivaan tuulin.

Illan viiletessä satamalaturilla istui auringonlaskua katsellen nuori mongolialaisnainen, Name nimeltään. Vidylia kysyi Namelta, mistä voisi löytää lämpimiä peitteitä ja shaaleja koko miehistölle ja laivalastiksi paluumatkalle kylmään Pohjolaan tuotavaksi.

Yön laskeutuessa Name johdatti Vidylian erämaalaivan, kamelin matkassa Gobin autiomaan halki kaukaiselle Mongolian vuoristoseudulle Erdenetin kylään, jossa tuhatvuotisin perintein oli jo Tsinghis Khanin ajoista alkaen tehty toinen toistaan kauniimpia ja lämpimämpiä villa-, kashmir- ja kamelinkarvapeitteitä sekä huopia.

Värien ja mallien runsaus teki Vidyliaan lähtemättömän vaikutuksen. Sen sijaan, että kaikki kauniit mallit olisi voinut ottaa mukaan, Vidylia sai matkaansa valitsemiensa shaalien lisäksi myös lankojen värimallit.

Lankojen sävymaailmassa vain mielikuvitus voi asettaa rajat toinen toistaan kauniimmille väriyhdistelmille ja taitavat Erdenetin kutojat lupasivat tehdä Vidylialle juuri sellaisia peitteitä kuin toiveena olisi.

Kotimatkallaan Vidylia purjehti Intian Valtameren lämpimiin tuuliin ja suojaisiin satamiin, täydentäen vielä tuliaiskokoelmaansa raikkailla puuvillaneuleshaaleilla. Puuvillaneuleshaaleihin voit tutustua tästä.

Erdenet Cashmere shaalien ja peittojen
MATERIAALIT:

100% Lampaan villa
100% Kamelin villa
100% Kashmir -vuohen villa

 

Vidylia maahantuo ja edustaa yksinmyyntioikeudella Erdenet Cashmere –nimisen mongolialaisen tekstiilivalmistajan laadukkaita villatuotteita (lampaan, kamelin ja kashmir-vuohen villa) Suomessa. Erdenet Cashmeren valmistamat tekstiilit ovat suosittuja korkeita laatuvaatimuksia edellyttävissä maissa, kuten mm. Japanissa, USA:ssa, Saksassa ja Norjassa. Korkealaatuiset materiaalit ja tuotteet sekä luotettavat toimitukset ovat Erdenet Cashmeren ja Vidylian välillä luoneet ainutlaatuisen yhteistyön.

Alkajaisiksi tarjolla on valikoima puhtaasta uudesta, luonnonmukaisesti tuotetusta lampaanvillasta valmistettuja peitteitä ja shaaleja. HomeLine -kokoelmassa on mukana myös aidosta kamelin sekä kashmirvuohen villasta kudotut shaalimallit.

Kaikilla peitteillä on Woolmark sertifikaatti ja langoissa on käytetty luonnonmukaista väriskaalaa. Värjäämättömistä kamelinvillan sävyistä kudottu shaali täyttää OEKO TEX STANDARD 100 -lisensioidun tekstiilituotteen vaatimukset.

Erdenet Cashmere on panostanut tuotekehityksessään luonnonmukaisten tekstiilien kehittämiseen ja jatkossa tarjolla tulee olemaan entistä enemmän myös tämän laatuvaatimuksen täyttäviä tuotteita. Näiden luonnonmukaisten tuotteiden kehittämisen lähtökohdaksi Erdenet Cashmere kiteyttää:
 Go Natural!

On tärkeää huomata myös se, että kaikki villatuotteet on valmistettu luonnonmukaisesti vapaana vuoristoseudulla ja erämaissa paimentolaisten kasvattamista lampaiden, kashmirvuohien ja kamelien villasta.


Lampaan villa

Villan ominaisuutena on tasapainottaa lämpötilavaihteluita, kuivuutta ja kosteutta. Villatuotteet ovat kauniita, puhtaita, kevyitä ja joustavia. Mongolian vuoristoseudulla luonnonmukaisesti kasvavat lampaat ovat vuosituhansien kuluessa sopeutuneet korkealla meren pinnan yläpuolella sijaitsevaan, äärimmäisissä lämpötiloissa vaihtelevaan mannerilmastoon ja niiden villan ominaisuudet ovat erityisen korkealaatuisia lämpimyydessään ja kestävyydessään.

Villapeitevalikoimaan on koottu kolme erityyppistä kuosia: tyylikäs ja suoraviivainen kalanruototeniikalla toteutettu HerringBone-mallisto, kalevalaista ja pohjoismaista tekstiiliornamentiikkaa toistava KirjoKannel-mallisto sekä perinteisen raikas ja kodikas merellisissä sävyissä kudottu ruutu-raidallinen Veranda-mallisto.

Villapeitteet ovat helppohoitoisia. Villa puhdistuu luonnostaan, kun tuuletat sitä ulkoilmassa. Voit myös käännellä villapeitettä pakkaslumessa ja tuulettaa sen jälkeen vielä pari tuntia ennen peitteen sisälle tuomista. Mikäli haluat pestä peitteen, voit tehdä sen käsin runsaassa vedessä villan pesuohjeita noudattaen. Käsin pestävä villapeite on korkean laadun tae!

Kaikki villapeitteet ja shaalit on pakattu kestävään painonapeilla suljettavaan muovista valmistettuun kantopakkaukseen, jossa voit säilyttää ja kuljettaa peitettä huolettomasti ja ottaa sen mukaan vaikka veneretkelle.

 

Kamelin villa

Kamelin villa on erityisen tunnettu uskomattomasta termostaattisesta ominaisuudestaan eristää niin autiomaan yön kylmyyttä (jopa -50 C) kuin äärimmäistä keskipäivän kuumuutta (+40 C). Kamelin villa on kuituna kevyt ja se kykenee kylmällä säällä lämmittämään ja toisaalta lämpimässä se tasaa lämpötilaa ja eristää liialta kuumuudelta ainutlaatuisen, onton kuiturakenteensa ansiosta. Kaksi-kyttyräinen Bactrian kameli, joka on löydetty vain Mongoliasta, Gobin autiomaasta ja sen lähiseuduilta on kaikkein kestävin eläinlaji, joka selviää veden varastointikykynsä sekä lämpötilavaihteluita tasaavan villaturkkinsa ansiosta ilman vettä jopa 90 päivää. Muinaisina aikoina itämailla kamelinvillaa pidettiin pyhänä ja sen uskottiin tuovan hyvää mieltä ja onnea. Värjäämättömät kamelinvillan sävyistä kudotut tuotteet on merkitty OEKO TEX STANDARD 100 -lisenssillä.

 

Kashmir

Mongolia on toiseksi suurin Kashmir-villan tuottaja maailmassa. Kashmir-vuohen villa on kevyttä, lämmintä ja suloisen pehmeää. Siksi se ansaitsee maineensa maailman ylellisimpänä kuituna. Maantieteellisen sijainnin ja ilmasto-olosuhteiden ansiosta mongolialainen kashmirvilla on hienointa, pitkäkuituisinta ja pehmeintä koko maailmassa.

Kashmir-vuohet ovat tyypillisiä Khangain ja Gobin alueilla Mongoliassa, jossa äärimäiset lämpötilavaihtelut ottavat mittaa asukkaistaan. Evoluution myötä parhaat lajit ovat säilyneet ja Mongolian kashmir-vuohien vertaansa vailla oleva kestävyys ja vaativiin luonnonolosuhteisiin sopeutuminen takaavat ainutlaatuisen korkealuokkaisen kashmirvillan, jonka lämpimyys, untuvainen pehmeys sekä silkkimäinen kosketus ja keveys tekevät siitä tavoitelluimman tekstiilimateriaalin. Värjäämättömät kashmirvillan sävyistä kudotut tuotteet on merkitty OEKO TEX STANDARD 100 -lisenssillä.


 

Villatekstiilien hoito-ohjeisiin voit tutustua Tästä.

Tutustu villashaalimallistoon Tästä.

Tilaa mieleisesi vilashaali siirtymällä tilaussivulle Tästä.

 


Vidylia Trading © 2018